Philips Innovation * Light Talks

DONDERDAG 26 OKTOBER, 2017
15:00 – 17:00 uur
Toegang: Gratis

LOCATIE:
Stadhuis
Stadhuisplein 1
Raadszaal
5611EM Eindhoven

Tijdens het World Design Event, onderdeel van de Dutch Design Week, organiseren wij op het Stadhuis en Stadhuisplein ‘Switch’. Op donderdag 26 oktober presenteert Luc van der Poel de nieuwste lichtinnovaties van Philips aan het publiek. Slimme intuïtieve technologieën in verrassende vormen. Co-creaties van de toekomst.

 

Philips Hue: van idee tot van succes
Met de introductie van de LED als lichtbron ging er een nieuwe wereld open voor licht toepassingen in en rond het huis. Niet alleen werd het mogelijk om op eenvoudige wijze gekleurd licht te gebruiken, nieuwe en slimme intuïtieve technologie heeft ervoor gezorgd dat de manier waarop je licht bedient en ervaart voorgoed is veranderd. Naast eenvoudige bediening en comfort zorgt de Philips Hue ervoor dat je op een natuurlijke wijze wakker wordt, dat je je energiek voelt of juist relaxed, dat je je kan concentreren of het helpt je om in slaap te vallen. Vandaag de dag stellen nieuwe apps je zelfs in de mogelijkheid op te spelen met kleur of om deze te synchroniseren met jouw persoonlijke muziekkeuze, games en films. De enige beperking is je eigen creativiteit. In de presentatie zal ingegaan worden op de geschiedenis, de ontwikkeling en de toekomst van Philips Hue.

 

Ontspannen met licht instrumenten
Met LEDs kunnen we tegenwoordig veel maar dan alleen functioneel licht maken. Een voorbeeld is een licht object/instrument dat vele kleurige effecten tegelijk kan maken. Een vraag is, als we dit goed uitbaten kunnen we dan dezelfde ontspannende effecten bereiken die we met muziek kunnen bereiken. Tijdens en na de voordracht zal een aantal voorbeelden getoond worden.

 

Licht in beton
Aangezien LEDs een lange levensduur hebben ontstond de vraag of het niet mogelijk zou zijn deze te integreren in beton. Aangezien we nu nog steeds beton toepassingen kunnen vinden uit de tijd van de romeinen werd duidelijk dat er toch behoefte was aan een slimme oplossing die de mogelijkheid biedt om tussentijdse vervanging te doen. Philips en Hurks, van oorsprong beide Eindhovense bedrijven vonden elkaar en presenteren hier een oplossing vers uit het laboratorium. Hoewel in eerste instantie vooral gedacht wordt aan architectonische licht toepassingen in gevel elementen is duidelijk dat deze technologie een veel grotere potentie heeft.

 

Nieuw lichtkunstwerk “Zwerm” boven de Montgomerylaan in Eindhoven
Boven de nieuwe ongelijkvloerse kruising Montgomerylaan – Rondweg komt een lichtkunstwerk in de vorm van een bewegende en van kleur veranderende “zwerm vogels”. In het ontwerp van Frank Tjepkema komen 700 gestileerde vogels te hangen. Elke vogel is voorzien van rode, groen en blauwe LEDs die afzonderlijk aanstuurbaar zijn. Door de lichtkleur van deze LEDs te mengen kunnen alle kleuren van de regenboog gemaakt worden. Het resultaat is dat de kleur per individuele vogel te veranderen is waardoor bewegingen gesuggereerd kunnen worden. Sensors zullen gaan zorgen voor interactie met de weggebruikers. Zo zal het mogelijk zijn om de verlichting te laten reageren op de veranderende verkeersituaties. Bijvoorbeeld licht dat meevliegt met fietsers of auto’s. In de presentatie wordt het project nader toegelicht.

 

We nodigen u van harte uit te komen luisteren!

SPREKERS

Luc-van-der-Poel

Luc van der Poel
Lichtontwerper Philips Lighting

David-Oldenburger

David Oldenburger
UX Design lead Philips Hue, Philips Lighting

Tom-Bergman

Tom Bergman
Principal Scientist, Philips Lighting

Pierre-van-Boxtel

Pierre van Boxtel
Commercieel Technisch Adviseur, Hurks Beton