DESIGNLAB GGZE: LICHTPUNTJES

COMING SOON!

Toegang: Gratis
Doelgroep: Studenten, scholieren, innovators, creatieve denkers, cliënten GGzE en geïnteresseerden

LOCATIE:
De Grote Beek
Dr. Poletlaan 40
Eindhoven

HOE KAN LICHT DE KWALITEIT VAN LEVEN VERBETEREN VOOR CLIËNTEN EN MEDEWERKERS VAN DE GGZE?

Hou jij van serieuze vraagstukken? Durf jij out-of-the box te denken en te ontwerpen? Switch DesignLab is een design sprint om cross industry innovaties te realiseren t.a.v. vraagstukken met het thema licht. Iedere sprint worden nieuwe vragen ingebracht door opdrachtgevers in Eindhoven en omgeving. Naast de opdrachtgever sluiten diverse bedrijven en onderwijsinstellingen aan om jou toegang te geven tot hun kennis en producten. Studenten, scholieren, innovators, creatieve denkers ontwikkelen samen nieuwe producten, services of aanvullingen op lichtvraagstukken. Op een creatieve wijze worden innovaties gerealiseerd en gepresenteerd.

We willen de GGzE leefbaarder maken en nieuwe innovaties toe voegen aan verlichting. Vanuit verwondering en verschillende invalshoeken gaan we kijken naar nieuwe mogelijkheden om verder te innoveren en nieuwe producten en service te vormen.

De volgende vragen staan centraal:

  • Hoe creëren we iets waarmee een persoon op een positieve manier in de “Spotlight” kan staan?
  • Hoe kan licht letterlijk bijdragen aan het ervaren van lichtpuntjes in moeilijke tijden?
  • Hoe kan licht bijdragen aan een ontmoetingsplek voor mensen: uitnodigend, en verleidend tot “samendoen” en “samengaan”?
  • Hoe kan licht(bronnen) bijdragen aan een ervaren gevoel van veiligheid, maar ook leiden tot een verbeterd welbevinden en minder onveilige situaties?

We dagen studenten, scholieren, innovators, creatieve denkers met diverse achtergronden uit om door middel van een design sprint nieuwe mogelijkheden te zien en toe te passen in de praktijk. Spelen met de technologische mogelijkheden om de wereld leefbaarder te maken.

Fontys Pulsed begeleidt de SwitchDesignLab inhoudelijk. Diverse bedrijven zorgen voor technische producten en kennis om toe te passen op de GGzE.

Deelname is gratis maar aanmelding en commitment is vereist. Vol is vol!

ORGANISATOREN