De zon is de bron

We geloven in een duurzame wereld.
Daarom is innoveren in zonne-energie ook zo belangrijk.
Kom kennis opdoen en pas het daarna vooral toe.

Zonder licht is er geen leven. De zon speelt hierbij een onbetwiste hoofdrol. Licht omzetten in schone energie is aan de orde van de dag. We worden er steeds beter in en er komen steeds meer mogelijkheden. Maar hoe integreren we deze innovaties binnen onze samenleving?

Waarom ‘De zon is de bron’?
Schone energie, The Natural Step, cradle to cradle; deze duurzame bewegingen en concepten hebben allemaal impact op ons welzijn. Op termijn misschien zelfs op onze gezondheid. Switch zoekt de verdieping en wil laten zien hoe we al deze duurzame kennis direct binnen ons leven kunnen integreren.

De expo in het Stadhuis laat zien wat er zoal in de regio gebeurt op het gebied van zonne-energie. Doe mee met design challenges en workshops en laat je inspireren door lezingen. En neem vooral de kinderen mee. Ze kunnen op een speelse wijze experimenteren met zonne-energie.

Solliance Solar Research
Krachten bundelen op het gebied van onderzoek naar de nieuwste generatie zonnecellen. Met dat doel werd in 2010 Solliance opgericht. De onderzoeksorganisatie is een samenwerkingsverband van ECN, TNO, Holst Centre, imec en Forschungszentrum Jülich. Samen met de universiteiten van Eindhoven, Hasselt en Delft, kunnen de onderzoeksinstituten een rol van betekenis spelen in het wereldwijde onderzoek naar de solar-technologie van de toekomst.

Wat op academisch niveau bewezen is, vertaalt Solliance naar high tech productie. Dit doet Solliance samen met het bedrijfsleven, in shared research programma’s. Het doel is productieprocessen en -systemen samen zó ver ontwikkelen, dat ze kunnen worden opgeschaald naar een economisch rendabel niveau.