De stad verlicht de stad

Breng je lamp naar het stadhuis, en bouw mee aan een groots en meeslepend lichtobject.

De traditionele gloeilamp (hiermee is Eindhoven groot geworden) ziet vele varianten komen. We maken meer en meer gebruik van duurzame en slimme verlichting. De mogelijkheden met slim licht zijn eindeloos.

Jouw lamp verlicht ons stadhuis
Om de veranderingen in licht te verbeelden, bouwt Switch tijdens het World Design Event een lichtobject in het stadhuis van Eindhoven. We zamelen persoonlijke lampen van inwoners van Eindhoven en omstreken in. Van deze verzameling maken designers Digna Yuen en Ellen de Vries een nieuwe lichtinstallatie.

Hier kun je je lamp doneren!
Heb jij een lamp die je koestert of misschien wel verafschuwt? Wij ontvangen graag lampen met een verhaal. Je kunt je lamp tot en met 13 oktober op de volgende plekken achterlaten:

  • Stadhuis (balie), Stadhuisplein 1, Eindhoven
  • Bibliotheek Eindhoven, Emmasingel 22, Eindhoven
  • Stadskantoor (receptie), Stadhuisplein 10, Eindhoven

Wat hebben we nodig?

  • Staande lampen, hanglampen, zaklampen, bureaulampen, gekke lampen etc
  • Er moet een lamp met schroefdraad in kunnen
  • Het snoer moet nog intact en werkend zijn

 

De lampen krijg je niet meer terug. Ze worden in hun nieuwe vorm gedoneerd aan het goede doel! Kom je de lichtinstallatie van de stad voor de stad tijdens het World Design Event en GLOW bewonderen?

Wat is Switch?
Zonder licht geen leven. Het is een wijdverbreid gegeven dat Eindhoven een bijzondere band met licht heeft. Dat willen we zo houden. Vandaar Switch, schakel tussen verleden, heden en toekomst van deze stad. Tussen licht en leven. Tussen wat was en gaat komen. Schakel tussen mensen.

DESIGNERS

Ellen de Vries
Het Lux Lab

Digna Yuen