Solliance Solar School

ZONDAG 22 OKTOBER, 2017
14:00 – 17:00 uur
Toegang: Gratis (aanmelden vereist – max. 40 personen)
Doelgroep: Kinderen tussen 11-15 jaar met interesse in techniek en/of innovatie

LOCATIE:
Stadhuis
Stadhuisplein
5611EM Eindhoven

Ben je scholier en wil je met de nieuwste innovaties en technieken op het gebied van Solar energie werken? Dit is je kans! Tijdens het World Design Event organiseert Solliance een Solar Design Workshop voor scholieren op zondag 22 oktober as in het stadhuis van de gemeente Eindhoven. Het is eenmalig en er is plaats voor maximaal 40 kinderen! Vol = vol!

 

Ben je creatief? Doe mee! We zoeken de nieuwste ideeën van de jongste generatie. Think outside the box! De leukste bedenksels worden tentoongesteld tijdens het World Design Event! En wie weet…!?

 

Tijdens de Solar School creëer je met je groepje een innovatie met flexibele solar film. Deze flexibele solar film geeft ongekende mogelijkheden om nieuwe creaties te realiseren. Laat je eigen creativiteit los op de materialen om met je groepje iets moois te maken en te leren van de nieuwste solar technologie. Solliance stelt flexibele solar film ter beschikking om vrij mee te werken en begeleidt de deelnemers in de Solar School

 

Duurzaam energiesysteem
Solliance wil wetenschap en bedrijfsleven verbinden en werkt zo aan een duurzaam energiesysteem. Door de mogelijkheden van flexibele solar film laten zien en kinderen er mee laten spelen, creëren ze bewustwording en kan Solliance een rol van betekenis spelen voor solar technologie voor de toekomst.

 

Programma
Eerst is er een korte introductie over de solar film en de mogelijkheden. Vervolgens starten de kinderen in groepjes met werken van solar film en andere attributen. Door de kinderen in groepjes zelf te laten creëren zullen er gave nieuwe creaties ontstaan.

 

Solliance Solar Research
Solliance, is een samenwerkingsverband van ECN, TNO, Holst Centre, Imec en Forschungszentrum Jülich. Samen met de universiteiten van Eindhoven, Hasselt en Delft, spelen de onderzoeksinstituten een rol van betekenis in het wereldwijde onderzoek naar de solar-technologie van de toekomst. Dunne film zonnecellen hebben de toekomst. Solliance zet in op verdere ontwikkeling en toepassing van deze technologie. Zo kan Europa haar economische positie ten opzichte van andere regio’s verstevigen.

PARTNERS

SOLLIANCE PARTNERS