Vrijwilligers gezocht!

ZATERDAG 28 OKTOBER, 2017
14:00 – 17:00 uur
Toegang: Gratis

LOCATIE:
Stadhuis
Stadhuisplein 1
Raadszaal
5611EM Eindhoven

Tijdens het World Design Event, onderdeel van de Dutch Design Week, organiseerden we op het Stadhuis en Stadhuisplein ‘Switch’. De afsluiting van dit verrassende programma vindt plaats op zaterdag 28 oktober via een gesprek met de stad over hun licht en hoe dat ons leven verandert.

 

Slimme verlichting heeft een grote aantrekkingskracht op ons allemaal. Denk hierbij aan lampen zoals de succesvolle Philips Hue en de nieuw Ikea TRÅDFRI lampen. Persoonlijke verlichting in een oneindig kleurenpalet met onbegrensde mogelijkheden die moet bijdragen aan de verbetering van onze kwaliteit van leven, zo wordt ons beloofd.

 

Zowel de verlichtingsindustrie als Eindhoven zien mogelijkheden om met lantaarnpalen iets vergelijkbaars te gaan doen. Stel je voor wat al die mogelijkheden kunnen gaan bijdragen aan de kwaliteit van de openbare ruimte. Tijdens Switch hebben we gedurende een hele week op diverse manieren kunnen zien wat licht kan betekenen voor de stad. Door er zelf mee aan de slag te gaan en in contact te komen met mensen die al met licht bezig zijn.

 

Hoe kunnen we na het World Design Event zo goed mogelijk gebruik blijven maken van alle kennis, creativiteit, ervaring, ideeën en talent die in onze regio aanwezig is? Hoe gaan we de vaak grote afstand tussen inwoners en bedrijfsleven, overheid en kennisinstellingen verkleinen zodat we er allemaal van kunnen profiteren?

 

De echte potentie van Eindhoven zit in het opgetelde vermogen van iedereen in onze samenleving. Het zit dus ook in u! Daarom nodigen we u van harte uit om deel te nemen aan de Switch slotdiscussie waarin we antwoorden proberen te vinden op deze vragen.

MODERATOR

Marco-Bevelo-250x250

Marco Bevolo, Ph.D.
Co-auteur, “city.people.light” (2007) en “Create the Livable City” (2014); Founder, Marco Bevolo Consulting, Eindhoven

PANEL, O.A.

Kees-van-der-Klauw

Kees van der Klauw
Senior Vice President, Philips Lighting Research

Christophe-Richon

Christophe Richon
Strategic Marketeer, Osram Lighting Solutions (Frankrijk)

Don-Slater

Don Slater
Configuring Light, London School of Economics (Verenigd Koninkrijk)

Lorna-Goulden-2

Lorna Goulden
Lead Product Realization Director Europe, Cognizant Digital Business

Merel-Noorman

Merel Noorman
Onderzoeker aan de Universiteit Maastricht

Isabelle-Corten

Isabelle Corten
Lighting Designer, Director of Radiance35