Switch Students

PROGRAMMA
Solliance Solar School: zondag 22 oktober 14:00-17:00
Smart City DesignLab: maandag 23 oktober 16:00 tot dinsdag 24 oktober 16:00
Licht is leven: Gehele week

LOCATIE:
Stadhuis
Stadhuisplein
5611EM Eindhoven

De kinderen hebben de toekomst. Daarom geeft de Gemeente Eindhoven tijdens het World Design Event veel ruimte aan de jongeren. Voor diverse leeftijden zijn er activiteiten gericht op de bewustwording van licht, energie en de slimme sociale stad.

Solliance Solar School
Op zondag 22 oktober, van 14.00 – 17.00 uur kunnen jongeren tussen 11 en 16 jaar met interesse in techniek of innovatie en solar deelnemen aan de Solliance Solar School. Solliance heeft de flexible solar film ontwikkeld en dat geeft ongekende mogelijkheden om nieuwe creaties te realiseren. Geen statige panelen meer maar alle denkbare vormen. Kinderen kunnen zelf aan de slag met hun eigen creativiteit en leren meteen de nieuwste solar technologie toe te passen in de praktijk.

 

Meer over Solliance Solar School >

Smart City DesignLab
Op maandag 23 oktober organiseert de gemeente in samenwerking met Fontys Educational Designers en diverse bedrijven een DesignLab Smart City. Studenten en afgestudeerden worden uitgedaagd in een 24-uurs design sprint met nieuwe en innoverende oplossingen te komen welke kunnen worden toegepast in het Eindhovense straatbeeld in de ruimste zin van het woord. Welke oplossingen zijn er mogelijk door sensoren, IoT-tools en andere innovaties te koppelen aan de stad? De hoofdthema’s hierbij zijn veiligheid, comfort, waardecreatie en snelheid. Deelnemers ontwerpen de toekomst van de stad.

 

Meer over Smart City DesignLab >

Licht is leven
In aanloop naar het World Design Event hebben studenten van het St. Lucas, Fontys en de TU/e een aantal experimentele ruimtes gecreëerd waarin de bezoekers ervaringen opdoen en worden uitgedaagd om mee te denken over de toekomst van licht in de stad. Als bezoeker wordt je meegevoerd van de bewustwording van licht naar de toepassing in de stad tot aan de dieperliggende vraag hoe natuurlijk kunstlicht kan zijn. Alle experimenten hebben als doel de bezoeker bewuster te maken hoe licht de stad of wijk kan veranderen. Studenten hebben dit vanuit hun specifieke opleiding opgezet onder begeleiding van Het Lux Lab en Har Hollands, beide professionals op het gebied van licht en openbare ruimtes.

 

Meer over licht = leven >