Workshop – Solly System

ZATERDAG 21 OKTOBER
ZONDAG 22 OKTOBER
WOENSDAG 25 OKTOBER
ZATERDAG 28 OKTOBER
ZONDAG 29 OKTOBER

11:00 – 17:00 uur (woensdag vanaf 13:00)
Duur: 20 minuten
Doelgroep: Kinderen tot 12 jaar
Toegang: Inloop

LOCATIE:
Stadhuis Eindhoven
Hal van 100

Kinderen leren spelenderwijs om te gaan met groene energie in de Solly workshop.

 

Samen met Solly en zijn vriendjes ervaren kinderen hoe het is om zelf energie op te wekken en leren ze over de mogelijkheden van duurzame energie. Door op een actieve en speelse manier te ontdekken, onderzoeken en ontwerpen worden kinderen intrinsiek gemotiveerd hun bijdrage te leveren aan een duurzame samenleving. Zo werkt Solly samen met de kinderen toe naar een nieuwe, groene generatie.

 

Wie is Solly?
Aan de basis van het speelrobot-systeem staat Solly, de zon-etende robot. Hij kan zonnestralen ‘eten’ door de zonnepanelen in zijn mond. Hij kan deze energie direct doorgeven aan zijn vriendjes via de flow-kabel. Bijvoorbeeld aan zijn vriendje Letty, de lichtgevende robot. Ook kan de energie opgeslagen worden met de batterij-buik. Deze kan op Solly geklikt worden om zo alle energie die Solly binnen krijgt op te slaan. Later kan de buik op andere robots geklikt worden om de opgeslagen energie weer te gebruiken.

Solly in 1 minuut

DESIGNERS

Teun-van-Roessel

Teun van Roessel
In 2015 heeft Teun van Roessel Solly Systems opgericht in samenwerking met ingenieurs- en ontwerpbureau Ephi BV. Het project is begonnen als afstudeerproject van Teun aan de TU/e (Technische Universiteit Eindhoven). Momenteel is het eerste product, Educatief Pakket Solly, op de markt voor het basisonderwijs en worden de eerste stappen gezet richting consumentenmarkt.