Solar wall

Met Solarix willen we de wereld van de zonnecel veranderen! Door mooi ontworpen gevelsysteem te ontwerpen die energie opwekt maar ook kan communiceren met zijn omgeving door led licht.

 

Hoe mooi zou het zijn, als de gebouwen waarin je werkt, woont en verblijft net als bomen in de natuur die via licht zelf hun energie opwekken via hun huid!? Dan wek je energie op op de plek waar je het ook gebruikt en wordt de gebouwde omgeving een stukje duurzamer.

 

We willen dat zonnecellen tactiel worden en een extra dimensie krijgen door te communiceren met zijn omgeving via geïntegreerde led verlichting. Op die manier wordt een zonnecel niet een hard technisch object maar een zachte geïntegreerde oplossing die bijna natuurlijk reageert op een situatie.

 

Waarom?
Er ligt een enorme uitdaging in de wereldwijde energievoorziening. Duurzaam en lokaal opwekken van energie is essentieel om het gebruik van fossiele grondstoffen te reduceren. De betekenis van zonne-energie als duurzame bijdrage in de energiemix neemt de komende decennia daarbij sterk toe.

 

Eén van de toepassingen is in de gevel van een gebouw. Wij laten op het stadhuisplein een voorbeeld zien

 

Studio Solarix, gevestigd te Amsterdam, is ontstaan vanuit een gezamenlijke ambitie van Reinier Bosch (productontwerper) en Marloes van Heteren (architect). Met veel inhoudelijke kennis, in de markt van architectuur, productontwikkeling, design en duurzaamheid zijn zij initiatiefnemer van Solarix; een mooie geveltegel die ook energie opwekt.

 

Het is de ambitie van Studio Solarix om met het Solarix gevelelement de wereld van de zonnecellen te veranderen en daarmee een significante bijdrage te leveren aan een verduurzaming van de gebouwde omgeving. Hierbij heeft Studio Solarix in het bijzonder aandacht voor integrale esthetische inpassing en identiteit van het gebouw.

PARTNERS

DESIGNERS

Reinier-Bosch-2

Reinier Bosch
Productontwerper

Marloes-van-Heteren

Marloes van Heteren
Architect