Smart City DesignLab

WOENSDAG 21 FEBRUARI 2018
DONDERDAG 22 FEBRUARI 2018

Toegang: Gratis
Doelgroep: Studenten, scholieren, innovators, creatieve denkers en geïnteresseerden

LOCATIE:
Stadhuis
Stadhuisplein 1
Hal van 100
5611EM Eindhoven

DesignLab is een design sprint om cross industry innovaties te realiseren t.a.v. verlichting gecombineerd met andere (technologische) vakgebieden om zo de stad te verlichten. Studenten, scholieren, innovators, creatieve denkers zullen samen een nieuwe product, service of aanvulling op verlichting ontwikkelen. Op een creatieve wijze worden innovaties gerealiseerd en gepresenteerd. De resultaten zullen tijdens het World Design Event geexposeerd worden en de beste ideeën worden meegenomen in de vormgeving van de stad Eindhoven.

 

Organisator:
Fontys Educational Designers (FED) Deze change makers in onderwijs verbindt de eilandenstructuur van de Fontys hogescholen aan elkaar. FED staat iedereen bij die een verandering wil doorvoeren in zijn eigen context. Van student tot docent, van medewerker tot manager, van het bedrijfsleven tot andere scholen. Iedereen is een mogelijke partner van FED. Inmiddels uitgegroeid tot een team van 15 educational designers intern en een grote betrokkenheid van de Triple Helix van overheid, bedrijfsleven en de gehele onderwijsketen.

 

We willen Eindhoven leefbaarder maken en nieuwe innovaties toe te voegen aan verlichting. Vanuit verwondering en verschillende invalshoeken gaan we kijken naar nieuwe mogelijkheden om verder te innoveren en nieuwe producten en service te vormen. We dagen studenten, scholieren, innovators, creatieve denkers met diverse achtergronden uit om door middel van een design sprint nieuwe mogelijkheden te zien en toe te passen in de praktijk. Spelen met de technologische mogelijkheden om de wereld leefbaarder te maken. Fontys FED begeleidt de Designsessie Smart City inhoudelijk. Diverse bedrijven zorgen voor technische producten en kennis om toe te passen op Smart City.

 

Deelname is gratis maar aanmelding en commitement is vereist. Vol is vol!

ORGANISATOR

PARTNERS