Playground Energy

Playground Energy
Playground Energy heeft toestellen ontwikkeld die kinderen én volwassen op een leuke manier motiveren om weer buiten te spelen, waarbij de energie die zij erin stoppen getransformeerd wordt in electriciteit die weer andere speeltoestellen activeert met bijvoorbeeld licht en geluid.

 

We zien dat steeds meer kinderen thuis spelen met elektronische apparaten in plaats van buiten te genieten van speelplaatsen. Dit feit, samen met de veranderingen in onze eetgewoontes zijn de twee belangrijkste redenen voor de toenemende mate van obesitas bij kinderen. We besloten hier iets aan te doen door nieuwe en spannende ervaringen te creëren voor kinderen op de speeltuin.

 

De producten oogsten verschillende soorten energie en transformeren dit naar licht, geluiden en Bluetooth-besturing van buitenapparatuur, zoals fonteinen en straatverlichting, waardoor kinderen meer kunnen spelen om gezond en gelukkig te worden. Het concept ‘Speeltuin voor het hele gezin’, laat ouders toe om met het spelproces betrokken te raken door gebruik te maken van onze zonne-verlichtende bankjes of de kinetische straatuitrusting.

 

www.playgroundenergy.com

DESIGNERS

Ilian-Milinov

Ilian Milinov
Industrial Designer

Playground Energy ontwerpt en produceert speeltoestellen, street-fitness apparatuur en stedelijk meubilair. Ze streven ernaar het eerste gameplateau te herontdekken – de speelplaats op een nieuwe en educatieve manier.