Interactive Jacket

GEHELE WEEK
Toegang: Gratis

LOCATIE:
Stadhuis
Stadhuisplein 1
5611EM Eindhoven

Technologische ontwikkelingen geven vorm aan ons dagelijkse leven. In het bijzonder hoe we ons tot elkaar verhouden. En dat is in veel gevallen heel opwindend! Technologie maakt communicatie makkelijke, sneller en goedkoper.

 

Maar er zijn ook nadelen. We kunnen makkelijk een dieper niveau van communicatie missen. We zijn zomaar informatie aan het zenden in plaats van dat we echte gesprekken voeren. We moeten ons bewust zijn van de technologische ontwikkelingen. Hoe technologie vormgeeft aan de manier hoe we elkaar en de wereld om ons heen waarnemen.

 

Ik wil de mens centraal stellen! Technologie implementeren in de echte wereld.
De digitale wereld integreren in de fysieke wereld. En daarmee echt contact in de echte wereld stimuleren.

 

De Interactive Jacket is voortgekomen uit die visie. Dit is een fysieke jas gecombineerd met technologie. De jas kan gekoppeld worden aan social media. Met behulp van een app op een mobiel apparaat kan je je voorkeuren selecteren. Gebaseerd op deze voorkeuren communiceert de Interactive Jacket met andere mensen door middel van licht wanneer ze in de buurt zijn. Dit kan op het gebied van dating, netwerken, of spontane ontmoetingen op straat. Ook kan de jas gebruikt worden voor festivals waarbij de jas interacteert met de beats van de muziek voor het vergroten van de beleving.

 

We leven in een uitdagende tijd! Hoe willen we het gaan vormgeven?

DESIGNER

Henk-Jan-Room

Henk Jan Room

Ik ben Henk-Jan Room, een Design Ondernemer en oprichter van Room for Concepts. Vanuit mijn studio in Den Haag ontwikkel ik mijn eigen projecten alsook voor opdrachtgevers. Ik focus op projecten die vorm geven aan technologie en inspelen op de menselijke behoefte. Mijn achtergrond in Industrieel Product Ontwerp, gecombineerd met een solide netwerk van engineers, software programmeurs en producenten stelt ons in staat inspirerende ideeën te realiseren! Als designer wil ik mensen inspireren en in staat stellen de verbinding aan te gaan met elkaar. Aanmoedigen van interacties in de echte wereld wat leidt tot waardevolle verbindingen.